Busseig i snorkel a les Illes Columbretes

Properes dates!
  • Abril: Del 10 al 12 i del 24 al 26.
  • Maig: De l’1 al 3; del 15 al 17 i del 29 al 31.
  • Juny: Del 5 al 7 i del 20 al 21.
  • Septiembre: Del 18 al 20 i del 25 al 27.
  • Octubre: Del 2 al 4; del 9 a l’11; del 23 al 25 i del 30 a l’1 de novembre.

Fora d’aquestes dates consulta’ns via mail a info@planctondiving.cat

T’imagines navegar un cap de setmana sencer per a descobrir els fons marins de la Reserva Marina de les Illes Columbretes de la mà de les nostres oceanògrafes?

T’oferim un vida a bord de 2 dies i mig que et permetrà conèixer per dalt i per baix la Reserva Marina de les Illes Columbretes, mentres dorms en un comfortable camarot de “l’Alània”, la única Goleta Ecològica de la Mediterrània. Viuràs un cap de setmana de luxe navegant a bord d’un veler de fusta, bussejant o fent snorkel a les riques aigües de la reserva marina, descobrint la història d’aquestes illes poblades de serps en l’antiguitat, gaudint de festes i barbacoes a bord així com de la calma d’estar enmig del mar.

No sommiis més, i reserva el teu dia!

Preus:

  • Temporada baixa (abril, maig, octubre i novembre): 350€/modalitat busseig i 340€/modalitat snorkel
  • Temporada alta (juny i setembre): 395€/modalitat busseig i 370€ modalitat snorkel
Inclou:

navegació anada i tornada de St Carles de la Ràpita a les Illes Columbretes, 2 pernoctacions amb tots els àpats (amb roba de llit i tovalloles eco), 2 immersions guiades/sortides snorkel per dia, ampolles i lastre, seminaris de biologia marina.

Les persones submarinistes han de tenir el certificat mèdic i l’assegurança al dia. La última immersió s’ha hagut de fer en l’últim any i s’han de certificar més de 25 immersions registrades. Per poder bussejar a la Reserva Marina s’ha de fer un test d’ecobusseig (consultar a info@planctondiving.cat).

Les Illes Columbretes

El seu nom prové de la impressió dels primers navegants, grecs i llatins, que les inclouen a les seus cartes amb el nom de Ophiusa o Colubraria, admirats per l’abundància de serps que hi van trobar. Els pobladors del segle XIX van incendir l’illa per acabar amb els escurçons (les últimes van ser vistes a la fi d’aquell segle). Durant molt de temps únicament hi passaven pescadors, contrabandistes i pirates fins a principis del segle XIX, quan es va colonitzar l’arxipèlag amb un grup de faroners i les seves famílies a mitjans del segle XIX amb la construcció del far de l’illa (1856-1860).

Les Columbretes estan formades per una sèrie d’illots i esculls situats a 30 milles de la costa de Castelló -uns 56 km-, i reunits en 4 grups, als quals els dóna nom la major de cadascuna de les seves illes: l’Illa Grossa (l’única habitada), la Ferrera, la Foradada i el Carallot. Les illes es troben assentades sobre un fons situat a uns 80 metres de profunditat, i són un gran exemple de vulcanisme, sobretot l’Illa Grossa, formada per diversos cràters encadenats, i el Carallot, les restes de la xemeneia central d’un volcà. La Reserva Marina actualment té una superfície de 5.543 ha.

A nivell de fauna hi trobem un munt d’aus marines nidificants com la gavina corsa, la baldriga cendrosa, el falcó marí o el corb marí; 10 espècies d’insectes endèmics de l’illa, i sobretot destaca una espècie endèmica de sargantana. A nivell submarí són famosos els enormes meros i llagostes que es poden trobar a les seves aigües així com les gorgònies, el corall vermell i altres invertebrats marins, o bé l’alga Laminaria redriguezi, molt escassa en la nostra mar.

A nivell de flora hi domina majoritàriament a tota la illa una planta, la sosa fina (Suaeda vera), però hi destaquen dos endemismes: morritort marítim de Columbretes (Lobularia maritima columbretensis) i l’alfals arbòria (Medicago citrina).

Per a més informació consulteu Turisme de Castelló.

PROGRAMA

Primer diaSegon dia
Sortida del Port de Sant Carles de la Ràpita a les 5.00amPrimera immersió de busseig o sortida d’snorkel
Arribada a les Illes Columbretes. Primera immersió de busseig o sortida d’snorkelEsmorzar
DinarSegona immersió de busseig o sortida d’snorkel
Segona immersió de busseig o sortida d’snorkelDinar
Baixada del Barco per a visitar les Illes Columbretes. Festa del Mojito i Barbacoa a bordTornada a Sant Carles de la Ràpita