Tallers en família

Durada: 1h:30

Preu: 20€ per família (mostrar carnet de família nombrosa o dni’s).

Descobreix les restes marines!

Passejant vora la mar trobem habitualment una sèrie de restes marines que la majoria de gent no sap a qui pertanyen o les confonen amb plàstics o altres residus, així que l’objectiu d’aquest taller és apropar el mar a la gent i ampliar el coneixement dels organismes marins de la costa catalana. Buscarem restes marines a la platja a partir de les quals jugarem a esbrinar a quin organisme marí poden pertànyer tot fent preguntes. Un cop descobert a qui pertany, expliquem algunes curiositats d’aquell organisme.

La bogeria científica

Us agrada la ciència? Vine i farem diversos experiments científics fent servir materials que podem trobar a la cuina de casa nostra. Saps com inflar un globus sense tocar-lo? Coneixes què és un fluid «no newtonià»? T’has plantejat mai com funcionen la circulació oceànica? Has vist mai els colors córrer?

La gimcana de Santes Creus

L’activitat és una gimcana de matí per grups de 4-5 persones on busquem que la gent visiti l’entorn marí i costaner de l’Espai Natural Protegit del Cap de Santes Creus – al sud de l’Ametlla de Mar), coneguin els seus valors naturals i alhora col·laborin en la seva conservació.

La gimcana consta de 5 proves en diferents punts començant per la Llacuna de Stes Creus i cada prova tindrà una explicació naturalista del tram on estan i els seus valors naturals

Connexió posidònia

La posidònia és una planta marina que forma boscos submarins i allotja més de 300 espècies de fauna i flora. Sabies que els prats més extensos de Catalunya els trobem a l’Ametlla de Mar? Anirem a la platja a descobrir la posidònia i com estem connectats a ella a partir d’una sèrie de jocs i dinàmiques.

En acabar farem una titella amb pilotes de mar per a endur-nos a casa.