Vine a gaudir de les nostres rutes guiades d’snorkel per un/a oceanògraf/a.

La sortida d’snorkel comença sempre amb un petit seminari de biologia marina d’uns 15-20 minuts. Aquí aprendreu sobre els ecosistemes marins a l’Ametlla de mar i les espècies que s’hi troben. És el moment ideal per a preguntar tots aquells dubtes que sempre heu tingut sobre el mar!  Tot seguit us donarem tot l’equip: vestit de neoprè, màscara i tub, i escarpins. Ja equipats baixarem caminant a Cala Vidre o a la platja de Sant Jordi (L’Ametlla de Mar) per a sortir nedant directament des de platja. Un cop a l’aigua provarem l’equip, ens ajustarem les ulleres bé i us donarem algunes fàcils instruccions si mai heu fet servir un tub d’snorkel.

A l’aigua ens endinsem en un nou món de petits tresors que anirem descobrint de mica en mica durant els 60 minuts de durada de l’excursió. L’itinerari a seguir fa aproximadament 300 metres, va paral·lel a les roques de la cala i té una fondària màxima de 5 metres.

Cada dia i cada sortida és diferent; els peixos, els pops, les estrelles…van canviat el seu comportaments, es desplacen de lloc, surten a caçar…i amb les nostres guies oceanògrafes i biòlogues marines no et perdràs res, ja que elles t’explicaran la fauna i flora que s’hi amaga i les seves curiositats.

Preu: 25€ adults i 22€ nens/es (de 6 a 15 anys). Inclou tot el material (vestit de neoprè per evitar el fred i donar major confort, escarpins, màscara i tub) i inclou un pica-pica. Disposem d’armilles salvavides per a nens i adults per a millorar la seva flotabilitat en casos concrets.

Què cal dur? Banyador (en el cas dels homes i nens és recomanable banyador slip o boxer), tovallola i ganes de passar-ho bé!

Idiomes en què es pot fer l’activitat: Català, castellà, anglès i francès.

Dates de realització: des de Setmana Santa fins al 31 d’octubre, sempre amb reserva anticipada.

Quines rutes oferim?

Durant l’estiu tenim 3 rutes bàsiques que fem a diari:

Cala Vidre nord: tot sortint de Cala Vidre en direcció nord anem resseguint el cap de Sant Jordi. Observarem un bonic prat de posidònia molt somer barrejat amb la roca del penya-segat costaner que entra dins l’aigua. Al principi del recorregut fem peu i a mesura que avancem podem assolir els 5 metres de fondària sota nostre.

Cala Vidre sud + La dormidera: entrant per Cala Vidre prenem direcció sud tot seguint el roquer. Aquesta banda té la presència en algun punt d’una alga poc abundant a Catalunya, la Cystoseira sp. que sembla un petit arbret on trenquen les onades. Molta atenció de no trepitjar-la!! La ruta continua entre la sorra i el roquer fins al punt que anomenem “la dormidera” ja que el primer estiu hi vam trobar una gran aglomeració de petits peixos com el joell (Atherina boyeri) descansant. Aquí anem guanyant fondària poc a poc fins als 5 metres també.

Sant Jordi: a les tardes trobem el vent de mar que provoca un pèl més d’onatge i per això busquem la calma de Sant Jordi. Resseguim el roquer direcció sud buscant entre els forats a la cerca de morenes, tomàquets de mar, i d’altres espècies que no trobem tant fàcilment a Cala Vidre.

Sota demanda i fora dels mesos d’estiu (juliol i agost) podem organitzar sortides d’snorkel a altres racons del voltant:

  • Cala Calafató (L’Ametlla de Mar)
  • Cala Llobeta (L’Ametlla de Mar)
  • L’Illot (L’Ametlla de Mar)
  • L’Estany Podrit (L’Ametlla de Mar)
  • Prat de posidònia de l’Arenal (L’Hospitalet de l’Infant)
  • Moltes d’altres cales de L’Ametlla de Mar!
Reserva el teu dia