L'Ametlla de MarL’Ametlla de Mar, o la Cala com diem aquí, és un petit poble de pescadors de les Terres de l’Ebre, a la província Tarragona, a 50km de Tortosa i a 50 km de Tarragona capital. Una vila de tant sols 8.000 habitants que encara manté l’essència dels pobles mariners mediterranis.

El litoral de l’Ametlla de Mar és un dels millor conservats de tota Catalunya i la seva diversitat de petites cales i platges, algunes de sorra fina i altres de còdols, rodejades de penya-segats mediterranis amb bosc, fa que sigui un destí perfecte per a qui vulgui gaudir de la natura i el mar amb la família i els amics.

A banda de la bellesa de les platges, la temperatura de l’aigua i de l’exterior és un dels atractius de la zona. Durant més de 8 mesos, des de maig fins a desembre, podem gaudir d’aigües entre els 19-20ºC i els 24ºC graus de temperatura. Això, ens permet practicar un submarinisme i snorkel molt confortable i sense necessitat de vestits més específics.

Els més de 17km de litoral de l’Ametlla de Mar es poden conèixer per sota de l’aigua als diversos punts d’immersió, o per sobre recorrent el GR-92, un sender de Gran Recorregut que s’inicia a França i que et permet conèixer racons ben amagats als que no es pot accedir-hi de cap altre manera.

Una mostra del bon estat de conservació del medi terrestre i marí, és que tot el municipi es troba dins de la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre declarada l’any 2015, la qual posa en valors els recursos naturals i les activitats sostenibles, com ara el submarinisme i l’snorkel. Dins d’aquesta Reserva es troba el Parc Natural del Delta de l’Ebre (a tant sols 25km de l’Ametlla de Mar), un indret de paisatges excepcionals amb llargues platges casi verges de sorra fina i llacunes naturals. El Delta destaca per la riquesa d’aus que fan parada obligatòria per alimentar-se i reproduir-se, i entre les que podem trobar els emblemàtics flamencs o la protegida gavina corsa.

Turisme actiu a l’entorn de l’Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar està molt ben situada ja que prop nostre pots gaudir de diverses activitats tant naturals com culturals per a tots els gustos, cosa que faran que la teva visita a la zona sigui d’excepció. Què més pots fer?

  • Una passejada pel poblat ibèric del Castellet de Banyoles, o una excursió guiada per les muntanyes que rodegen Tivissa.
  • Una ruta cultural guiada per Tortosa, la ciutat de les 3 cultures (àrab, jueva i cristiana) que té més de 2000 anys d’història.
  • Una ruta en caiac per a descobrir el bosc de ribera de l’Ebre sortint des de Benifallet o Miravet.
  • Un recorregut en bicicleta per la Via Verda de la Vall de Safàn, que prové de l’Aragó i creua la Terra Alta i el Baix Ebre fins arribar a la desembocadura de l’Ebre.
  • Una visita a les muscleres de l’Ampolla o de Sant Carles de la Ràpita per a degustar musclos i ostres in situ.
  • Un dia de diversió màxima al parc d’atraccions Port Aventura, al parc d’atraccions Ferrari Land, al parc aquàtic Costa Caribe o un espectacle nocturn del Cirque du Soleil, a Salou.
  • Una cata de vins enmig de les boniques vinyes al Museu del Vi entre l’Ametlla i Tivissa.
  • Una visita en família de la formatgeria Punta Calda on descobrireu com es fa el formatge i veure tot el munt d’animals que allà hi tenen.
  • Una excursió pels Ports de Tortosa-Beseit, una de les muntanyes més feréstegues de Catalunya.
  • Una ruta guiada por el pueblo viejo de Corbera o para refugio anti-aéreo de Tortosa para aprender como fue la Guerra Civil en Tierras del Ebro de la mano de Terra Enllà.
L'Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar

L’Ametlla de Mar

Tivissa

Tivissa

Foto: Joaquim Roset Piñol

Tivissa

Tivissa

Foto: Joaquim Roset Piñol

El Delta de l'Ebre

El Delta de l’Ebre

Foto: Xavi Solé

El Delta de l'Ebre

El Delta de l’Ebre

Foto: Xavi Solé

El Delta de l'Ebre

El Delta de l’Ebre

Foto: Xavi Solé