Sou d’aquelles persones que no bussegeu fins al juny perquè trobeu l’aigua massa freda? Doncs tenim una bona notícia per a vosaltres…existeix una cosa que es diu “vestit sec” que t’estalvia passar aquest “mal rato”.

Ja sabeu que l’aigua és un bon conductor de la calor, vaja, que ens “roba” la nostra calor corporal fàcilment, i per això a l’hivern o en zones d’aigües fredes com al Cantàbric o l’Atlàntic, no podem bussejar amb un vestit humit perquè passaríem fred. El vestit sec el què fa és mantenir-nos seques gràcies a les cremalleres estanques i els manguitos al coll i punys, que no deixen que passi ni una gota d’aigua dins el vestit.

A banda de no passar fred té l’avantatge que és molt més còmode a l’hora de posar, ja que sempre queden “solts”, és a dir, que no va ajustat a la silueta del nostre cos, de forma que no ens apreta ni ens sentim limitades de moviments. Això és, perquè a sota el vestit portem roba tèrmica per a protegir-nos del fred (tipus polar o lo que popularment s’anomenen “rates”, uns monos tèrmics). Lo bo és que és genial per a usar tot l’any, sols cal canviar la roba que et poses a sota i au, i no et cal tenir diversos neoprens! Ah i t’ajuda a treballar la teva flotabilitat, per suposat, cosa molt important si no volem anar deixant rastre pel fons del mar.

I com funciona? Doncs a través d’un sistema de vàlvules que tenim al pit i al braç esquerre podem afegir o eliminar aire a demanda dins el vestit sec, segons la fondària on treballem (a més fondària notarem que l’aire es comprimeix, i en ascendir a aigües més somes notarem que s’expandeix). Per això no podem comprar-nos un vestit sec i anar de cop soles a l’aigua, cal fer un curs de vestit sec per a aprendre a fer-lo servir, recalcular de nou el llast que hem de portar, agafar confiança…tot és qüestió de pràctica vaja!

Quin et recomanem? Doncs nosaltres tenim els vestits secs Cressi Desert (sols els pots comprar en botigues físiques, no es venen online) i estem encantades! Està fet de neoprè precomprimit de 7 a 4mm, el qual és una bona protecció tèrmica al fons degut a la seva incompresibilitat, i cal poc lastre per a usar-lo. A més, no cal usar roba interior de gran volum com passa als trilaminats. Té la vàlvula d’inflat al pit mitjançant polsació lateral -per evitar accionar-la accidentalment- i la de buidat a la part superior del braç esquerre. Molt còmode! A més porta una butxaca portaobjectes a la cadera que ens encanta per a dur cosetes quan anem a mostrejar.

CONSELL: Recordeu que s’ha d’anar engreixant les cremalleres amb parafina per a que vagin fines, sinó es posen dures i no hi ha qui tanqui el vestit sec!

 

Si t’ha agradat, nosaltres som centre Atelier Cressi i te’l podem subministrar! Contacta’ns a info@planctondiving.cat